NieuwsOesterzwammerij zoekt deelgenoten!

Oesterzwammerij zoekt deelgenoten!

Al zo’n 2,5 jaar kweken de bevlogen ondernemers Michiel de Ruiter en Erik Boele de Zeeuw vol enthousiasme hun oesterzwammen op koffieprut in De Oesterzwammerij in Bloemendaal. Hun doel? Zoveel mogelijk mensen deelgenoot maken van hun verhaal.

Erik: “Dat het voedsellandschap moet veranderen is wel duidelijk, dat is iets wat we samen moeten doen. Onze circulaire oesterzwammen staan symbool voor de reis door het voedsellandschap van de toekomst. Dat het werkt hebben we laten zien. Nu willen we met ons verhaal zoveel mogelijk mensen deelgenoot maken, zodat ook zij zich op hun eigen manier in gaan zetten voor een duurzamer voedsellandschap. In die reis hebben we elkaar keihard nodig en zijn we altijd opzoek naar nieuwe vormen van samenwerking; zowel met bedrijven, horeca en andere enthousiastelingen. En voor 30 euro ben je al een jaar lang basisdeelgenoot. Krijg je sowieso een rondleiding en een pondje oesterzwammen!”

Michiel en Erik zijn momenteel hard bezig met De Oesterzwammerij 3.0. “Einde jaar wordt het pand van De Ark op Landgoed Denneheuvel aan de Dennenweg gesloopt en moeten we voor de 3e keer verkassen. Mocht iemand de gouden tip hebben voor een nieuwe plek in of rondom de stad: we horen het graag!”
www.oesterzwammerij.nl of bel 0628344027.

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social