ProjectenVoedsel redden

Voedsel redden

Diverse organisaties in Haarlem organiseren allerlei activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan, het sociale vangnet te vergroten en om integratie en een gezonde leefstijl te bevorderen. Samen koken en samen gezond eten zijn daarbij belangrijk, zoals bijvoorbeeld gebeurt bij De Nieuwe Werf, Reakt Haarlem, Haarlem Effect, Stem in de Stad, Stichting Drop Inn, de Wereldkeuken etc.

Uit een inventarisatie door Haarlem Food Future blijkt dat er ook in Haarlem regelmatig voedsel over is bij partijen als supermarkten, winkels en markten. Voor ons meer dan logisch om overschot en behoeftes bij elkaar te brengen. Zo ontstond het idee voor de Gered Voedselschakelaar.

De Gered Voedsel Coördinator inventariseert de behoeften en mogelijkheden en legt het contact tussen leverancier en sociaal initiatief. Het is de schakel die partijen verbindt en zorgt voor logistieke ondersteuning om het geredde voedsel op de juiste plek te krijgen. Altijd op een duurzame manier. Hierbij werven we mensen (met een afstand tot de arbeidsmarkt) en/of vrijwilligers die een rol kunnen spelen bij het transport. Dit doen we samen met de sociale initiatieven.

Dit willen we bereiken
Haarlem Food Future ondersteunt verschillende sociale initiatieven in de stad, waardoor er voor een redelijke prijs een gezonde en duurzame maaltijd aangeboden kan worden. Bijvoorbeeld aan mensen die het niet zo breed hebben, die zelf niet kunnen koken of gewoon graag samen met anderen willen eten. Een mooie manier ook om te voorkomen dat er veel voedsel – dat nog wel geschikt is voor consumptie – wordt weggegooid door markten, supermarkten, bedrijfsrestaurants etc.

REGELMATIG GESCHIKT ETEN OVER?
Neem contact op met Iris, onze Gered Voedsel Coördinator. Dat kan via iris@haarlemfoodfuture.nl. Hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen!  

MEEHELPEN ALS VRIJWILLIGER? 
Check hier alles wat je moet moeten.

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social