Overvloed op de tuin: tijd om in te maken!
11-17 september is het Verspillingsvrije week. Groentes inmaken: echt super simpel Ik was verrast door de schoonheid van de bloemkool op de tuin en vond het zonde om hem in [&helli
HFF zoekt coördinator Team Gered Voedsel (inmiddels vervuld)
Haarlem Food Future (HFF) timmert lekker aan de weg in de stad en daarbuiten. De club van bevlogen professionals maakt zich hard voor het welzijn van alle Haarlemmers op het [&hell
‘Elke week zo’n 2.500 maaltijden aan gered voedsel opgehaald’
Sinds 2018 zet Dieuwertje Almeida (56) zich met hart en ziel in voor Haarlem Food Future (HFF). Momenteel is ze vooral druk binnen het team Voedsel Redden, waar ze elf […]
Wij zoeken een Team Coördinator Gered Voedsel (inmiddels vervuld)
Baal jij er ook zo van dat er dagelijks prima Tenminste-Houdbaar-Tot voedsel uit de supermarkt zo de container ingaat? Wij ook! Daarom hebben wij met een aantal supermarkten
(H)eerlijk koken: verse spinazie met panir
Mascha: “Hebben jullie de Panir van de Buffalo Farm Twente al eens geproefd? Eens per week rijden ze naar Amsterdam en Haarlem om de horeca en alle lokale Buurderijen van [&h
‘Als zelf-oogster beweeg je mee met elk seizoen’
De laatste dag van het oogstseizoen van Tuinderij de Ark. Samen met m’n buuf fiets ik naar de tuin. Het is slecht weer, maar ach de allerlaatste van het seizoen… [&hell
Waarom vrijwilliger Ton voedsel redt
Sinds kort redt vrijwilliger Ton voedsel in Zandvoort. Een HFF-advertentie op social media trok zijn aandacht. Daar werden vrijwilligers gevraagd om overgebleven voedsel op te hale
(H)eerlijk koken: ratatouille van gered voedsel
Food rescue in de praktijk: onze HFF-er Mascha redde een pakket van de supermarkt met de datum ‘vandaag’. “Moest volgens de verpakking een Chinese Sweet Chili worden. M
(H)eerlijk koken: taco’s met oesterzwammen
We koken en eten graag zoveel mogelijk lokaal – dus supervers – en duurzaam. Goed voor jezelf, de lokale economie én het milieu. Er worden immers flink wat minder tran