ThemasVoedseleducatie

Voedseleducatie

>>> Gezond en duurzaam eten is zowel voor kinderen als jongeren extra belangrijk. Zij zijn tenslotte de toekomst. Door voedseleducatie-professionals uit de regio met elkaar te verbinden, bundelen we onze krachten en ontstaan er nieuwe projecten.

>>> Check ook zeker de handige menukaart Voedseleducatie. Omdat het aanbod aan initiatieven op het gebied van voedseleducatie groot is – van excursies bij de boer tot smaaklessen – brengt deze menukaart ze overzichtelijk in beeld. Zo weten scholen en organisaties voor kinderopvang precies welke initiatieven er zijn, voor wie ze bedoeld zijn en wie de contactpersoon is.


>>>
Om jongeren bewust te maken van de impact van vlees op onze planeet, maakten we een paar jaar geleden de korte film ‘Maak gehakt van CO2’. De productie en consumptie van vlees zijn namelijk voor 20% verantwoordelijk voor de uitstoot van CO2. Bovendien zorgt vleesproductie voor aantasting van de natuur en dierenwelzijn, maar ook voor gezondheidsproblemen. De overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitten is daarom van groot belang.

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social