NieuwsVrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Elke week redden we met het Voedselred-team gemiddeld 150 kratten vol (tenminste-houdbaar-tot) producten uit de supermarkt. Doe jij met ons mee? 

Gewoonlijk gaat veel van dit voedsel mee met de vrachtwagen, waarna het dienst doet als veevoer. Best zonde! Want het gaat om hoogwaardig voedsel dat niet meer verkocht mag worden, maar nog prima te consumeren is. Met een aantal Haarlemse (en omstreken) supermarkten is er daarom de afspraak om dit eten naar sociale initiatieven te brengen. Zij koken er maaltijden mee of maken er pakketjes van om uit te delen. 

Wat ga je doen?

Het beschikbare eten haal je met jouw auto op bij een supermarkt (vast adres). Je zoekt uit wat geschikt is en noteert wat je meeneemt. Vervolgens breng je het geredde voedsel naar een (vast) sociaal initiatief. Achteraf laat je aan Iris – onze Gered Voedsel Coördinator –  weten wat je grofweg hebt gered. Zo kunnen we meten en monitoren wat we redden.. De meeste vrijwilligers helpen 1 of 2 ochtenden per week, maar alles is bespreekbaar.

Wie ben jij?

  • Je bent sociaal en betrouwbaar;
  • Je wilt je inzetten voor de gemeenschap en/of om voedselverspilling tegengaan; 
  • Je bent in het bezit van een auto;

Wij bieden:

  • Een leuke manier om bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling en bij te dragen aan de gemeenschap;
  • Een vrijwilligersvergoeding van 5 euro per dag;
  • Gezellige en interessante avonden rond het thema ‘De toekomst van ons eten’;
  • Een zorgvuldig inwerktraject en een gezellig team van mede-vrijwilligers.

Vragen:

Voor vragen kun je terecht bij Iris, onze Gered Voedsel Coördinator. Help je mee of heb je vragen? Stuur een mailtje naar: iris@haarlemfoodfuture.nl

 

Haarlem Food Future zet zich daarnaast op brede schaal in voor het verduurzamen van de Haarlemse Voedselketen. Ben je geïnteresseerd om op een andere manier hier aan bij te dragen/ mee te denken? Stuur dan een mailtje naar info@haarlemfoodfuture.nl

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social