ProjectenHaarlems food book

Haarlems food book

Welkom in het food book van Haarlem!

Een groeiend boek waarin we het voedsellandschap van de stad en omstreken in kaart brengen. 

Waarom?
Elke inwoner van Haarlem eet iedere dag! En dat heeft impact op onze gezondheid, economie, het sociaal welbevinden, de leefomgeving en op ons klimaat. Gezond, duurzaam en eerlijk betaald voedsel kan Haarlem een stukje mooier kleuren. Het kan bijvoorbeeld eenzaamheid verminderen, zorgkosten omlaag brengen, Haarlem klimaatneutraal maken, een florerende en duurzame ‘voedseleconomie’ stimuleren en zorgen voor een fijne, groene en gezonde leefomgeving.

Samen met de stad
Dat lukt alleen samen met de stad. Daarom brengen wij zoveel mogelijk organisaties, bedrijven en initiatieven waar voedsel of voeding een rol speelt in kaart via het Haarlems food book. Zo laten we zien hoe ons voedsellandschap eruitziet, wie de spelers zijn en wat zij Haarlemmers bieden. En heel belangrijk: wat zij nog nodig hebben om dit landschap gezonder, duurzamer, eerlijker en betaalbaarder te maken! 

Het resultaat is deze eerste editie van het Haarlems food book. Een mooie stap richting een duurzaam en gezond voedsellandschap in de stad.

Het food book groeit!

Het boek is nog lang niet compleet. Dus hoort jouw organisatie, bedrijf of initiatief er zeker in of ken je iemand die er beslist in hoort? Laat het weten. Online gaan we het food book regelmatig updaten.

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social