ProjectenDoggy Bag

Doggy Bag

Ieder jaar wordt in de horeca veel voedsel weggegooid. Zonde! Om verspilling tegen te gaan kun je als het nodig is, jouw overgebleven maaltijd mee naar huis nemen in een Doggy Bag. Dan kan al in meer dan 60 Haarlemse cafés, restaurants en cateraars. Door de Doggy Bag actief aan te bieden helpen restaurants een handje mee in de strijd tegen voedselverspilling.

Afbreekbaar materiaal
De duurzame Doggy Bag bestaat uit natuurlijk afbreekbaar materiaal. De bag – of eigenlijk een box – ziet er aantrekkelijk en herkenbaar uit en draagt in de stad bij aan de bewustwording. En doordat het bedienend personeel zich actief opstelt in het meegegeven van een Doggy Bag, vergroten we de bekendheid en hopen we een gedragsverandering in gang te zetten. Zo wordt het meenemen van overgebleven eten in de horeca de norm en géén uitzondering.

De Doggy Bag is een initiatief van Haarlem Food Future, gemeente Haarlem, Rabobank, J.C. Ruigrok Stichting en Koninklijke Horeca Haarlem en wordt geproduceerd door BioDisposables. Restaurants ontvangen de eerste 50 stuks gratis van Haarlem Food Future. Daarna zijn ze desgewenst voordelig te bestellen via BioDisposables.

Doe je mee? Mail naar: info@haarlemfoodfuture.nl

 

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social