NieuwsKom in actie: help Oekraïners aan gered voedsel

Kom in actie: help Oekraïners aan gered voedsel

Ben jij een voedselredder? 
Dagelijks verdwijnt er zoveel eten in de kliko dat honderden gezinnen daarvan kunnen eten! Met een aantal Haarlemse supermarkten hebben we afgesproken dat dit eten door sociale initiatieven mag worden gebruikt in Haarlem in plaats van verspild. 
Nu extra belangrijk omdat vele Oekraïners in Haarlem en omgeving verblijven en daar samen een fijne maaltijd mee kunnen koken! 

Wat ga je doen?
Het beschikbare eten haal je op met jouw auto op bij een supermarkt (vast adres) en breng je naar een paar adressen, waar de mensen die het nodig hebben bijeenkomen! In de ochtend zoek je bij de supermarkt geschikt eten uit, noteert wat je meeneemt en brengt het geredde eten naar plekken waar Oekraïners bijeenkomen / wonen. Dat vraagt ongeveer 6 tot 10 uur per week van je tijd. Leuk toch?

Wie ben jij?
• Je bent sociaal
• Je wilt je inzetten voor Oekraïners
• Je bent in het bezit van een auto (met de bakfiets mag ook, dat neemt meer tijd)

Tijden: 2 tot 7 ochtenden per week van 2 uur, voor minimaal 1 maand.
Meedoen: Stuur een mailtje met je telefoonnummer naar info@haarlemfoodfuture.nl en we bellen je!

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social