DoeMee.Zelf (vegan) ijsjes maken

Zelf (vegan) ijsjes maken

HFF’s Hanna geeft tips voor een meer ‘vegan way of life’. Daar horen natuurlijk – zeker in de zomer – lekkere ijsjes bij. En die maak je heel gemakkelijk zelfs. Zelfs meteen proteïne boost! 

ROMIG FRUITIJS
Blend ongezoete soja of haveryoghurt met vers (of diepvries) seizoensfruit zoals mango, aardbeien of blauwe bessen. Giet in ijsvormpjes en vries ze in.

VERFRISSEND WATERIJS
Meng water of limonade met een paar frambozen of blauwe bessen en vries het in.

BEVROREN BANAAN
Prik een banaan aan een houten stokje (te koop bij de Action bv), vries in en smullen maar. Voor een extra feestelijke traktatie: doop ‘m in gesmolten pure chocolade.

EXTRA EIWIT-OPTIES:

-> Vanille-ijs met eiwitten: mix een half blik witte wonen, een banaan, een scheutje vanille en sojayoghurt in de blender en stop het in de vriezer. Super romig, licht zoet en rijk aan eiwitten.
-> Chocolade-ijs met bonen: blend kidneybonen, ongezoete cacaopoeder, sojayoghurt en een rijpe banaan. Vries het in. Rijk van smaak en niemand proeft dat er bonen in zitten. 

 

Experimenteer er vooral lekker op los! Zo ontdek je jouw favoriete smaak. 

 

 

 

 

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social