NieuwsWereldtuin is open voor ons allemaal

Wereldtuin is open voor ons allemaal

Zo’n 9 jaar geleden startte Mirjam Rentema samen met Colette Klumper het initiatief van de Wereldtuin. Het was haar droom om samen met mensen met een migratieachtergrond een moestuin én restaurant te runnen. Met de Wereldtuin en Wereldkeuken is die droom uitgekomen. “Een prachtige manier om de verbinding te zoeken en je talenten te ontdekken. Veel beter dan in een stoffig kantoorpand lijkt mij!”

Inmiddels is ook het dames-voetbalteam Wereldkeuken United een feit; opgericht door Bushra uit Irak. Er is een Wereldwandelteam, Wereldspellenclub, Wereldverhalenclub en zelfs een Wereldnaaiatelier. “Allemaal bedoeld om mensen met een migratieachtergrond en vluchtelingen – de nieuwe Haarlemmers – te verbinden met andere Haarlemmers. Verspreid over alle activiteiten tellen we inmiddels 39 nationaliteiten. Heel bijzonder.”

Bewust van duurzaamheid
“Die diversiteit van de vrijwilligers in de biologische Wereldtuin is fantastisch. Samen gaan zij aan de slag met groente, bloemen en kruiden die we ook gebruiken in ons restaurant de Wereldkeuken. Het is zo’n mooie ongedwongen manier om elkaar te ontmoeten, met de natuur bezig te zijn, samen een kop thee te drinken, van elkaar te leren en de taal beter onder de knie te krijgen. Tegelijkertijd zijn we samen heel bewust bezig met duurzaamheid. Daar praten we met z’n allen over. Het is immers iets wat ons allemaal aangaat!”

Zin om als vrijwilliger mee te helpen? Je bent van harte welkom. De Wereldtuin vind je aan het Tennispad in Schalkwijk en de Wereldkeuken aan de Lange Herenvest in de Amsterdamse Buurt. Kijk voor meer info op www.wereldkeukenhaarlem.nl

 
Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social