NieuwsWat een inspiratie op Haarlems eerste Stadmakerscongres!

Wat een inspiratie op Haarlems eerste Stadmakerscongres!

Het allereerste Stadmakerscongres van Haarlem op 10 en 11 juni was een groot succes. Na de aftrap op vrijdag in de Koepel waaierde iedereen uit over de stad opzoek naar inspiratie rondom grote thema’s in de stad als Zorg, Groen, Voedsel, Jong en Samen in de Buurt. Deze dag was er speciaal voor professionals, overheden, ontwikkelaars en andere organisaties om samen te discussiëren en te zoeken naar verbinding en samenwerking. 

Haarlem Food Future verzorgde samen met SmaakHaarlem een lunch van gered voedsel op het Maak terrein. Daarnaast organiseerden we de workshops 
– De eetbare toekomst van Haarlem; 
– Ruimte maken voor voedsel en
– Cities2030, experimenten voor de toekomst.

Zaterdag was er o.a. de succesvolle lancering van Haarlem Food Kids in de Haarlemmer Kweektuin. Zo’n 20 kinderen maakten kettingen van groente en fruit, mixten powersmoothies en maakten stuiterballen van dadels.

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social