NieuwsVoedsel redden en daar mensen mee helpen? Majelle coördineert het!

Voedsel redden en daar mensen mee helpen? Majelle coördineert het!

Even voorstellen: Majelle Slenters. Sinds een half jaar is zij onze Gered Voedsel coördinator. Zo regelt ze bijvoorbeeld dat er genoeg vrijwilligers zijn die gered voedsel van de supermarkt naar mensen in de buurt brengen die dat hard nodig hebben. Ook onderhoudt ze de contacten met supermarkten en allerlei sociale initiatieven in de buurt. Dat doet ze ‘gewoon’ nog even naast haar baan als manager Welzijn.

Nooit uitgeleerd
“Ik zag een oproepje van Haarlem Food Future (HFF) op Facebook. Ze zochten een vrijwilligers coördinator; het sprak mij meteen aan. Ik kende HFF nog niet, maar dat ze zo bezig zijn met het voorkomen van voedselverspilling en daar de aansluiting met sociale initiatieven bij zoeken vind ik mooi. Dat is een prachtige manier om verbinding te zoeken.

Eenmaal in gesprek met HFF’ers Rogier en Dieuwertje werd ik nog enthousiaster door hun bevlogenheid. En omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe dingen en nooit uitgeleerd raak, wist ik ‘hier zit ik goed!’ Zo leuk om door deze club mensen ook een andere levensstijl te leren kennen. Veel HFF’ers zijn al heel duurzaam bezig. Juist dat prikkelt mij, ook in mijn eigen gedrag.”

De bal gaat nu echt rollen
“Ik ben er best trots op wat we in een half jaar tijd al hebben bereikt. Er zijn zes vrijwilligers bijgekomen en 4 extra supermarkten sloten zich aan. Daar halen we bijna dagelijks in de ochtend voedsel op dat bijna over datum is en anders wordt weggegooid. Ton, een van hen, is laatst zelfs gefilmd over zijn werk als voedselredder. Hadden we ineens een item in NH-Nieuws. Binnenkort komt daar misschien Hart in Actie bij. Ja, zo langzaamaan begint het balletje echt te rollen!”

 

Meer weten over voedsel redden of hoe jij kan bijdragen? Mail Majelle.

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social