DoeMee.Recept van de maand: groentencurry met spitskool

Recept van de maand: groentencurry met spitskool

HFF’s foodie Mascha kookt graag lokaal en met het seizoen mee. Goed voor het klimaat en de natuur. Daarom staat er in november spitskool op het menu. Net als Chinese kool, knolselderij, pompoen, venkel, rode en witte kool echte seizoentoppers. 

Groentencurry
Mascha: “Dit receptje komt uit Rudolphs kookboek ‘lekker snel’. Bereidingstijd 35 minuten, en dat is voor een curry inderdaad vlot. Je kunt allerlei soorten groenten gebruiken, kies wat je lekker vindt of wat je nog hebt liggen. Een kool is soms te groot voor 1 maaltijd en er zwerft altijd nog wel iets in je groentelade. Dit recept leent zich bij uitstek om restjes op te maken.”

Ingrediënten

-2 teentjes knoflook
-2 uien
-2 pepers (rood of groen)
-2 cm gemberwortel
-½ spitskool, in fijne reepjes gesneden
-4 tomaten
-1 aubergine of courgette
-4 aardappels 
-250 gram (sperzie)bonen 
-1 el garam masala of een mengsel curry poeder
-1 blik kokosmelk 
-wat verse koriander of basilicum

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook en uien. Maak de pepers schoon en snijd ze fijn. Schil en rasp de gember. Maak de kool, tomaten en aubergine schoon en snijd ze in stukken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  2. Verhit royaal olie in een wok of braadpan en fruit uien, peper en (kort) knoflook. Voeg garam massala toe en bak kort mee. Voeg gember, groenten en 2 dl water toe. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de kokosmelk toe en laat het nog circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout.
  4. Bestrooi de curry met gehakte kruiden. Lekker met naanbrood of rijst.

Eet smakelijk!

 

 

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social