NieuwsQuiz-kraam druk bezocht

Quiz-kraam druk bezocht

Op zaterdag 20 april deelden we een kraam samen met Appel van Opa op het Springer Festival in de Haarlemmer Kweektuin. Een lentefeestje, want zo’n 100 kinderen kwamen langs onze kraam om te quizen en te leren over voedselverspilling. 

Naast het bezoeken van de grootste biologische plantenmarkt van Haarlem, kon je die dag verschillende workshops en lezingen volgen, insectenhotels bouwen, een wildplukwandeling maken en dus ook lekker quizen. Mooi dat er zoveel kinderen (en hun ouders) enthousiast meededen.

Wat opviel?
– Dat onze komkommervraag ‘hoe groeit een komkommer’ best een lastige was!
– Dat kinderen de vraag ‘Smaakt een kromme komkommer net zo lekker als een rechte?’ het grappigst vonden.
– En de leukste anekdote? Die was van een oudere zus die heel verbaasd was over de kennis van haar kleine zusje. Die wist namelijk precies te vertellen dat je beter zomers aardbeiden uit Nederland kunt eten. ‘DIe komen niet met het vliegtuig, maar van dichtbij.  En ze groeien hier lekker in het zonnetje. Daar had ik het met mama over.’
Leuk toch! Kortom; het was een super geslaagde dag.

 

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social