NieuwsOnze kruidentuin is een echte buurtverbinder

Onze kruidentuin is een echte buurtverbinder

Op de Bramenlaan in Bentveld ligt Het Kruidenveld er prachtig bij. Hier mag je als buurtbewoner zelf verse kruiden en eetbare bloemen plukken. “In een jaar tijd groeide de tuin uit tot een groene oase van iets leuks”, vertelt voorzitter Dieuwertje Botman-Almeida vol trots. “Vooral voor de oudere mensen hier uit de buurt is het echt een gezellige ontmoetingsplek geworden.”

 

“Vorig jaar september was de aftrap van de kruidentuin. Met hulp van de gemeente Zandvoort, een gulle bijdrage van Spaarnelanden, sponsors uit de buurt en een bijdrage van het Postcode Loterij Buurfonds en de Ruigrok Stichting konden we met een groepje vrijwilligers in korte tijd iets prachtigs neerzetten. We kochten plantjes, zaaiden kruiden, kregen bollen cadeau en alles is zo mooi opgekomen dit jaar!”

Bijklets-bankjes

“Inmiddels is er al veel reuring op de tuin. Het is echt een aanwinst voor de buurt geworden. Zo leuk! Veel mensen en kinderen komen plukken of meehelpen op de tuin. En op de bankjes die sinds kort in de tuin staan zitten regelmatig oudere buurtgenoten om even met elkaar bij te kletsen of een bakkie te doen. Onlangs waren we zelfs het decor van een kindertoneelvoorstelling. Het jonge publiek nam zelf een kussentje mee om op te zitten en zo zaten er wel 50 buurtkinderen in de tuin te genieten van toneel.”

“Hoewel de tuin voor het plukken van kruiden alleen toegankelijk is voor onze Bentveld-bewoners, is iedereen natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen. Zo hopen we ook anderen te inspireren om zo’n leuk buurtinitiatief te starten. En je hoeft heus geen tuinexpert te zijn. Wij leren hier ook elke dag. Dat is er juist zo leuk aan.”

Meer weten? Kijk dan op www.kruidenveldbentveld.nl

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social