NieuwsMet de Provincie Noord-Holland

Met de Provincie Noord-Holland

Woensdag 5 februari jl. organiseerde Provincie Noord-Holland een interessante en verbindende bijeenkomst Samen tegen Voedselverspilling. Hier konden wij als Haarlem Food Future natuurlijk niet ontbreken. Onze Dieuwertje Almeida stond er op het podium om de aanwezigen te vertellen over de resultaten van de Haarlemse Doggy Bag en de Gered Voedsel Schakelaar. Samen met de 55 deelnemende restaurants vermindert HFF door middel van de doggybags voedselverspilling en maakt restaurantgasten bewust van verspilling. En dankzij de inzet van de Gered Voedsel Schakelaar worden nu per week 100 maaltijden voor dak- en thuislozen van gered voedsel van supermarkten in Haarlem gekookt.

Ook Toine Timmermans van Samen tegen Voedselverspilling was aanwezig. Hij vertelde over de manier waarop zij landelijk samenwerken met veel partijen om voedselverspilling te voorkomen. Freke van Nimwegen van Instock vertelde over hun marktplaats waar overgebleven of “misvormd” voedsel wordt gered toch aan restaurants wordt aangeboden. En Dennis de Waart van De Dakkas gaf aan dat het echt makkelijker is dan je denkt om voedselverspilling te verminderen in restaurants. En hij kan het weten.

“Onze” Yolande Koot had de organisatie van deze middag in handen. Heel goed gedaan, Yolande!

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social