DoeMee.HFF zoekt coördinator Team Gered Voedsel (inmiddels vervuld)

HFF zoekt coördinator Team Gered Voedsel (inmiddels vervuld)

Haarlem Food Future (HFF) timmert lekker aan de weg in de stad en daarbuiten. De club van bevlogen professionals maakt zich hard voor het welzijn van alle Haarlemmers op het gebied van gezond en duurzaam voedsel.  Ook het voorkomen van voedselverspilling staat hoog op de agenda. ‘Mooi dat er inmiddels met het voedsel dat anders bij supermarkten in de container verdwijnt – en nog prima bruikbaar is – wekelijks zo’n 2.500 maaltijden gered worden,’ aldus HFF’er Dieuwertje Almeida. ‘Echt iets om trots op te zijn.’

Dieuwertje vormt samen met Rogier Tan en Marjan de Boer het kernteam van HFF. Dieuwertje: “Samen met het hele team zetten wij ons in voor voor meer stadslandbouw en eetbaar groen, duurzame en gezonde voedselkeuzes, het voorkomen van voedselverspilling en het upcyclen van restromen. “Bij dat laatste kun je bijvoorbeeld denken aan het telen van oesterzwammen op koffieprut uit de Haarlemse horeca. Iets waar onze HFF’er Erik Boele zich volop voor inzet met zijn Oesterzwammerij.”

Samen koken met gered voedsel
“Het project dat momenteel enorm in de lift zit is het Voedsel Redden. We hebben inmiddels een team van elf vrijwilligers die in de ochtend de kratten derving ophalen bij negen verschillende supermarkten. Wat er in zit varieert elke keer, maar brood is wel één van de meest voorkomende ‘left overs’. De vrijwilligers rijden de spullen naar tien verschillende sociale initiatieven. Denk daarbij aan Rasom, de stichting die Oekraïense vluchtelingen helpt. Zij koken er in de gemeenschappelijke ruimte lekkere soepen en maaltijden van en de rest delen ze graag uit. Ook verschillende buurthuizen in Haarlem en Zandvoort delen gered voedsel uit aan mensen met een kleine portemonnee of ze koken er gezamenlijk mee. Zo zorgt het gered voedsel ook voor mooie ontmoetingen en nieuwe vriendschappen!”

Teamcoördinator Gered Voedsel gezocht

Omdat het netwerk rondom het voedsel redden maar blijft groeien en steeds meer sociale initiatieven en supermarkten zich aansluiten, zijn extra handen hard nodig. “Vooral om in de ochtend het eten en drinken op te halen en weg te brengen. Maar we zoeken ook een nieuwe coördinator Gered Voedsel. Een vacature van zo’n 5 uur per week, waarbij je het contact onderhoudt met de supermarkten, buurthuizen en andere initiatieven en de vrijwilligers. Daarnaast is er alle ruimte om het netwerk uit te breiden en te kijken of we het gezamenlijk koken in de buurthuizen nog meer van de grond kunnen krijgen in heel Haarlem.”

Tot snel!
“Heb je zin om aan te sluiten en mee te denken hoe we de stad op voedselgebied nog gezonder en duurzamer kunnen maken? Of is die rol van coördinator Voedsel Redden je op het lijf geschreven? Laat het ons vooral weten. We ontmoeten je graag!”

 

Stuur je mail naar info@haarlemfoodfuture.nl

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social