DoeMee.Haarlems food book zoekt lokale voedselinitiatieven

Haarlems food book zoekt lokale voedselinitiatieven

Haarlem Food Future is bezig met een ‘Haarlems food book. Een boek waarin lokale voedselinitiatieven zich presenteren en vertellen hoe zij bijdragen aan het Haarlemse voedselsysteem. 

Waarom maken we dit boek?
Om ervoor te zorgen dat alle Haarlemmers makkelijk en betaalbaar, gezond en duurzaam kunnen (blijven) eten, zal ons huidige voedselsysteem behoorlijk moeten veranderen. HFF onderzoekt hoe we dit proces in Haarlem het beste kunnen aanpakken. Het food book is daar een onderdeel van. 

Vind jij dat ook jouw initiatief in dit boek thuis hoort? Stuur je mail naar hanna@haarlemfoodfuture.nl met als onderwerp ‘food book’. 

Je ontvangt van ons meer info met daarin 4 vragen. Op vrijdag 17 november presenteren we het food book tijdens ons Voedsel Evenement en gaan we met allerlei betrokkenen uit de stad in gesprek. Je bent van harte uitgenodigd. Lees meer.

PS. Op de foto zie je één van onze eigen initiatieven: het redden van tht-voedsel uit de supermarkt. Voedsel dat onze ‘voedselredders’ naar allerlei sociale initiatieven in de stad brengen. Daar koken ze er vaak samen heerlijke maaltijden van.

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social