NieuwsHaarlem Food Future ontwikkelt oesterzwammenlessen

Haarlem Food Future ontwikkelt oesterzwammenlessen

Haarlem Food Future, Room for Food, de Oesterzwammerij en de gemeente Haarlem slaan de handen ineen met de ontwikkeling van de ‘Oesterzwammen-leerlijn’ voor Basis- en Voortgezet Onderwijs. De oesterzwam is – symbolisch – gekozen om leerlingen bekend te maken met duurzaamheid, gezondheid en circulaire landbouw in de stad. 

Circulaire voedselketens

Door kinderen te laten zien hoe oesterzwammen op koffiedik te kweken zijn, leren zij hoe een gesloten kringloop in elkaar steekt. Meestal wordt koffiedik nadat er koffie van is gezet weggegooid. Jammer, want het is een waardevolle grondstof. Het koffiedik dat mensen thuis en cafés en restaurants verzamelen, kan heel goed gebruikt worden als voedingsbodem voor de teelt van oesterzwammen; Een stukje van een circulaire voedselketen.

Compleet educatieprogramma

De ‘oesterzwammen-leerlijn’ brengt ook andere belangrijke thema’s van voeding en voedsel aan het licht: Voedselverspilling, hygiëne en voedselveiligheid, lokale voedselproductie en minder vlees eten, komen aan bod. Het complete educatieprogramma bestaat uit met verschillende soorten lesmateriaal voor PO en VO, die het verhaal van circulaire (stads)landbouw inzichtelijk en voelbaar maakt.

Meer weten over de ontwikkeling van de leerlijn? Neem contact op met Haarlem Food Future via info@haarlemfoodfuture.nl

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social