NieuwsGedeelde natuur in PermacultuurCentrum Haarlem

Gedeelde natuur in PermacultuurCentrum Haarlem

In 2015 werd aan de Korte Verspronckweg het zaadje gepland voor het PermacultuurCentrum in Haarlem. Inmiddels is het een terrein vol natuur met een moestuin, kruidentuin en voedselbos. Een plek waar mensen, insecten, vlinders, vogels en kleine zoogdieren met elkaar het voedsel delen. Vrijwilligers van het eerste uur Bep Barreveld en Marie-José Campfens zijn enthousiast dat zij een steentje kunnen bijdragen aan een natuur-inclusieve voedselproductie.

Handje meehelpen én wat opsteken
“In de Permacultuur gaat het om zorgen voor de aarde, zorgen voor de mensen en eerlijk delen.
Wij merken door corona dat mensen zich veel bewuster zijn geworden van de natuur. We kregen afgelopen jaar zoveel aanmeldingen; geweldig dat het zo aanslaat. Je voelt echt dat de aandacht voor de natuur en zelf voedsel verbouwen groeit. Fijn ook dat mensen een handje mee komen helpen. Hulp die we goed kunnen gebruiken. Ook al heb je geen verstand van tuinieren, al doende leer je. Mensen zijn echt geïnteresseerd in zelfvoorzienend leven. Vooral jongeren!”

Daarom organiseren wij sinds 2016 twee keer per jaar een cursus Permacultuur en een cursus Natuurlijk leven met wilde planten en kruiden. Ook zijn er regelmatig workshops zoals Composteren en Wildplukken. Ons centrum is echt een ontmoetingsplek waar mensen met allerlei verschillende achtergronden bij elkaar komen. Die diversiteit maakt deze plek mede bijzonder.”

Meer weten? Kijk op www.permacultuurcentrumhaarlem.nl

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social