ProjectenCities2030

Cities2030

Binnen het Europese programma Cities2030 project werkt de gemeente Haarlem samen met verschillende partners aan de verduurzaming van ons voedselsysteem. Hiervoor krijgt het living lab Haarlem – een soort van proeftuin – steeds meer vorm. Ook Haarlem Food Future doet mee! Samen zetten we ons in om bijvoorbeeld voedselverspilling te verminderen, duurzame en gezonde voedselkeuzes te stimuleren en om meer aandacht te vragen voor biodiversiteit.

De volgende partners werken hierin samen:

Haarlem Food Future coördineert de opzet van projecten voor Living Lab Haarlem.

Aanvraag eigen voedselproject on hold

Op dit moment staat het indienen van een aanvraag voor Cities2030 even on hold. HFF beraadt zich samen met de gemeente op een invulling van het project voor komend jaar (2023). Heb je toch een ontzettend goed idee of zijn er vragen? Mail dan naar circulair@haarlem.nl. We kijken dan samen naar de mogelijkheden!

Lopende projecten CITIES 2030 in Haarlem

  1. Pilot Paddenstoelen door Living Lab Schalkwijk -> om de biodiversiteit te stimuleren maakt De Plukweide vruchtbare compost door paddenstoelen als oesterzwam, pruikzwam en blauwplaat te telen (thema Stadskandbouw).
  2. Pilot Bokashi/ wormen door Living Lab Schalkwijk -> compost uit etensresten in Bokashi containers (geschikt om grotere hoeveelheden etensresten of tuinresten te fermenteren). Wordt op De Plukweide aan wormenbakken toegevoegd. Wormen eten resten op, poepen ze weer uit, met als resultaat prachtige compost die goed is voor de bodem (thema: stadslandbouw)
Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social