Rondleiding Wij Telen Groente (in de kas)

Haarlemmer Kweektuin Kleverlaan, Haarlem

Wil je weten hoe wij biologische groente telen die Haarlemmers uit de buurt zelf komen oogsten? Kom dan op 11 juni langs in onze kas voor een rondleiding.  De rondleiding kost € 5,00 voor 1 of 2 volwassenen (met kinderen) Start locatie: Wij Telen Groente, Kleverlaan 9, Haarlem, in de kas Duur ca. 1 uur […]

Verspillingsvrije Week

Samen Tegen Voedselverspilling organiseert in 2022 de vierde editie van de Verspillingsvrije Week. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Een simpele daad voor een beter klimaat. Zo maken we samen Nederland #verspillingsvrij.

Haarlem Culinair

Als beeldbepalend evenement van Haarlem gaan de BESTE SMAAKMAKERS van Haarlem weer het grootste restaurant van Noord Holland neerzetten op de Grote Markt. Vier dagen culinair genieten en vrienden ontmoeten. Haarlem Culinair is het feest der herkenning!

Proefpark Haarlem

In het monumentale Kenaupark moet je in het laatste weekend van augustus zijn voor hét nazomerfestival uit de regio. Het laatste weekend voordat de scholen weer beginnen. Een evenement met foodtrucks in de hoofdrol. Een food line-up van 30 rijdende keukens maken gezamenlijk het beste street-, soul- en comfortfood wat er op dit moment te krijgen is in NL

Fete de la Nature

Het grootste grasroots natuurfestival van Nederland (verspreidt door heel Nederland)

Dutch Food Week

Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en wij vertellen dan het verhaal van grond tot mond. Voor de achtste keer vindt Dutch Food Week (#DFW2022) plaats.

Bio Lente markt

Haarlemmer Kweektuin Kleverlaan, Haarlem

Tientallen kraampjes met duurzame producten, lekkers, planten en tuinartikelen. Kinderen kunnen meedoen aan leuke activiteiten zoals zaadbommetjes maken voor de bijen, kaarsen rollen van bijenwas of een eigen mini-vogelhuisje beschilderen.

Stadmakerscongres Haarlem

Ontmoeting tussen initiatiefrijke bewoners en professionals die zich inzetten voor de stad. Stadmakers werken aan lokale oplossingen op grote thema's zoals zorg, energie groen en voedsel. Tweede editie waarvan medio mei het programma rond is! Houd de website in de gaten.

Festivaldag Stadmakers Haarlem

Op zaterdag24 juni is er een festivaldag voor alle Haarlemmers waar vol trots alle mooie initiatieven die er in de stad zijn getoond worden.

Voedsel Evenement Haarlem

Kweekcafé Haarlem Kleverlaan 9, Haarlem

Tijdens het Voedsel Evenement Haarlem in het Kweekcafé presenteren wij het Haarlemse Food book - waarin zo'n 35 lokale voedselinitiatieven in Haarlem zich voorstellen - en gaan we met elkaar in gesprek over hoe we het beste kunnen samenwerken aan de ideale food-toekomst in de stad. Je bent van harte uitgenodigd. Programma 10:45 uur: Inloop […]

Food.Film.Fest – SEED: The Untold Story (uitverkocht)

Verhalenhuis Van Egmondstraat 7, Haarlem

Wees welkom op 18 november om 20.00 uur om mee te kijken naar Seed: The Untold Story! Daarin volgen we gepassioneerde zaadtelers die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren, boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: zaadjes.

€6

Food.Film.Fest – Onder het Maaiveld

Buurtboerderij Nieuweweg Nieuweweg 2, Haarlem

Tijdens het Food-Film.Festival vertoont Buurtboerderij Nieuweweg de film Onder het Maaiveld. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap […]

Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social