De eetbare toekomst van Haarlem
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De eetbare toekomst van Haarlem

10/06/2022 @ 11:15 - 12:30

Ook ons eten maakt deel uit van de transities die nodig zijn voor een beter behoud van de aarde. In deze sessie gaat HFF met experts in gesprek over al gerealiseerde en mogelijke veranderingen in de voedselketen van grond tot mond.

Programma:
Eten speelt een cruciale rol in het leven van de stad. Alle mensen eten minstens 3x per dag en drinken nog vaker. In Haarlem en omgeving wordt vooral eten geconsumeerd en hier wordt maar weinig onbewerkt voedsel geproduceerd. En dat heeft grote impact op mens en haar leefomgeving. Denk aan bijvoorbeeld het transport dat nodig is.
Ook de voedselkeuzes die mensen maken hebben impact: gezond eten en drinken is goed voor onze mentale en fysieke gezondheid. Hoe zie jij de rol van eten en drinken voor de stad?

Tijdens deze interactieve workshop deel je jouw toekomst van de stedelijke voedselvoorziening en bespreken we wat er nodig is om de stad op duurzame wijze van eten en drinken te voorzien.

Deze workshop wordt begeleid door:

  • Carlo Verhart, Stichting Voedsel Verbindt
  • Liesbet Hanekroot, moderator
  • Marjan de Boer, Stichting Haarlem Food Future
  • Rogier Tan, Appel van Opa
  • ‘Mysterie’ Boer (komt als de natuur het toelaat)

Gegevens

Datum:
10/06/2022
Tijd:
11:15 - 12:30
Site:
www.stadmakerscongreshaarlem.nl

Locatie

MAAK Haarlem
Oudeweg 91-95
Haarlem,
+ Google Maps

Organisator

Stadmakerscongres Haarlem
Bekijk de site van Organisator
Back To Top

Haarlem Food Future (HFF) werkt samen met inwoners, ondernemers, stadslandbouwers, boeren, horeca, onderwijs en de gemeente aan het verduurzamen van de voedselvoorziening van Haarlem. Daarvoor richten wij ons bijvoorbeeld op meer ruimte voor stadslandbouw, voedseleducatie en het tegengaan van voedselverspilling.

Social